Set & sket

December måneds møde, julemødet, var et dejligt besøg på Aagaard Tekstil håndværk, Hurup.

Formand Lone Buck bød velkommen, og vi sang en munter julesang fra vores ”julesangbog”.

Bodil Skoust bød, som tovholder velkommen til julemødet. Hun har kendt Else Høgh og Aagaard, siden hun for 20 år siden var på et vævekursus.

Else Høgh bød også velkommen til Aagard. Hun fortalte at det er 47. gang, at hun laver juleudstilling, men det bliver aldrig rutine. Det er tre år siden, at stuehuset er taget i brug og her er der to lejligheder, som lejes ud.

Anni havde månedens kommentar. Hun spurgte: Hvor godt kender vi hinanden? Og så blev vi opdelt i tre hold, der skulle besvare mange sjove spørgsmål som: Hvor mange i gruppen har danset til YMCA? Været i Afrika? Har toiletrullen hængt op med den frie ende udad? Får kalkun juleaften? Har knallertkørekort? Kan flette en papirstjerne? osv. Ved håndsoprækning og optælling blev gruppens korrekte svar så fundet, og vi lærte lidt mere om hinanden og vores fortid og nutid. Desværre var der ingen præmier!!

Jytte Nielsen, Thisted Museum, fik ordet for at huske os på, at man stadig kan købe det smukke silketørklæde, som Zonta har ladet fremstille i anledningen af 100-års jubilæet i 2019. Hun fortalte også, at hun havde ”Jul i Thy 2017” med som en gave til os alle, fordi der er en artikel om Else og Aagaard i den.

Else Høgh fortalte om sig selv og Aagaard.  Hun fortalte, at hun siden hun var en stor pige og gik med aviser, havde drømt om at eje netop denne gård, og om, hvordan det – trods mandens ulyst til at flytte ud i en forfalden gård – med kvindelist lykkedes hende at få ham med på at købe gården i 1975. Her har de med en enorm indsats og gode venners hjælp renoveret hele gården, og Else har også fået opfyldt sin anden drøm, som drejede sig om et center for unik tekstilkunst og anden gedigen kunsthåndværk. Læs mere om Else og Aagaard i artiklen ”Madam Høgh gjorde drøm tilvirkelighed” af Ivan Klarskov Nielsen på side 27ff i det ”Jul i Thy 2017”, som Jytte forærede os alle et eksemplar af. Tak for det!

Stoftrykker Anna Lise Overgaard fortalte om en af de forskellige teknikker, som hun bruger i sit arbejde, og hun lod nogle meget smukke eksempler gå rundt. Senere kunne vi se flere af hendes kunstværker i salgsudstillingen på den anden side af gårdspladsen. Man kan se meget mere om Anne Lise og hendes teknikker her 

Link til Aagaards hjemmeside: her. Her kan man bl.a. finde oplysninger om de udstillende kunsthåndværkere.

En dejlig aften sluttede med flere informationer fra formanden.

Næste møde: 7. januar 2019.

Glædelig jul og godt nytår.