Set & sket

September måneds møde havde temaet: Testmøller og Testcenter.

Den 11. september mødtes vi i Østerild ved de store testmøller i det ny indviede testcenter.

Vi var 26 fremmødte fra Zonta Thy og derudover havde vi besøg af 12 kvinder fra Zonta Ålborg og 3 fra Zonta Viborg. Formanden Lone Buck bød alle velkommen.

Efter lidt ordleg, gik vi til bords. Sang Septembers himmel er så blå. Vi nød lækker Nationalpark Thy mad lavet af Mie Buus:

En forret inspireret af stranden: bl.a. pesto af salturt, strandarve i dressing, salat med vilde (og mindre vilde) sommerblomster, røget hellefisk, syltede tomater og hjemmebagt brød. Hovedretten bestod bl.a. af økologisk okseculotte fra Grurupgård, stuvning af vilde svampe, små bagte kartofler med persille og bagte fennikel med valnødder og ost. Desserten til kaffen bestod af bagte blommer med skyr. Virkelig lækkert.

Mod slutningen af hovedretten fortalte Ditte om optakten til møllebyggeriet og den modstand, der havde været mod projektet. Hendes skovarbejdere havde haft nogle livlige dage, hvor de måtte arbejde under politibeskyttelse, da de første træer skulle fældes, men det havde de fleste taget som en oplevelse.

Efter forret og hovedret gik vi i samlet flok ud til de første testmøller, og Poul Falk fra DTU fortalte om møllerne. Spørgelysten var stor og mørket faldt hurtigt på, så vi nåede ikke så langt ud, som ellers planlagt.

Her er et par links, som fortæller mere om testcenteret m.v.:

http://green.thisted.dk/det-nationale-testcenter-for-store-vindmoller-i-osterild-klitplantage/

http://www.vindenergi.dtu.dk/Test-centers/Oesterild

Der er mange krondyr i området og et havørnepar har denne sommer fået to unger i plantagen.

Formanden takkede Poul Falk fra DTU og Ditte Svendsen for deres medvirken til en god og lærerig aften.

Efter kaffen var der tid til at studere udstillingen og snakke lidt mere med vore gæster.

 

Næste møde: 2. oktober hvor vi mødes i Byrådssalen Thisted Kommune til Valgmøde. Hver medlem må invitere 2 gæster med. Vi stiller spørgsmål til et panel af kvindelige politikere.